Workshops IKIGAI 

Met IKIGAI ontwikkel je bewust vanuit wat bindt en boeit de koers van je team of organisatie.

Dat vitale medewerkers het verschil maken voor klanten en organisaties, dat weten we wel. Maar hoe vitaal is je organisatie eigenlijk? Staan de neuzen dezelfde kant op? Doen medewerkers waar ze goed in zijn, ervaren ze zingeving? Ervaren je klanten toegevoegde waarde?

Waarom deze workshop?

• Je krijgt inzicht in de kracht van Ikigai, en hoe je Ikigai kunt inzetten om een gezamenlijke, inspirerende strategie te (her)ontdekken.

• Je krijgt handvatten hoe je met je team kunt ontdekken welke energie en talenten (hart en hand) er zijn en hoe je optimale klantwaarde kunt realiseren (hoofd).

• Je hebt een hulpmiddel om na afloop vervolgstappen te zetten naar ‘doen in de praktijk’.

• Als gewenst een kosteloos adviesgesprek (bijv. over de ‘fitheid’ van jouw organisatie).

De workshop richt zich op leidinggevenden en HR-managers.

Ontdek wat Ikigai voor jou en je organisatie kan beteken en informeer naar workshopdata op e.schrik@reflactive.nl

Wat is IKIGAI?
Ikigai als concept komt uit Okinawa (Japan) en betekent ‘een optimale reden van bestaan’. Ikigai in Business begeleidt leiders en teams in het ontdekken van een betekenisvolle en inspirerende basis (de ikigai van de organisatie) en deze door te vertalen naar de dagelijkse werkpraktijk.

Veel organisaties zijn op zoek naar betekenis voor de klant en vitaliteit van medewerkers; ze zoeken hun ‘ikigai’. Het samen ontdekken ervan levert veel op; medewerkers die doen waar ze goed in zijn, diensten die aansluiten bij de markt. Vitaal werken!

De bewustwording van wat de unieke energie en kwaliteit is in je organisatie, is een belangrijke stap. Het maakt dat een visie als zinvol wordt ervaren en medewerkers bevlogen werken. Klanten merken het verschil! Je werkt met hoofd en hart.