Interim (transitie) programmamanagement of opleiding en coaching.

Soms bent u op zoek naar tijdelijke ondersteuning van uw interne organisatie of de aansturing van een verandertraject.

Contact

ReflActive kan uw organisatie ondersteunen door:

 

Interim – management

  • Op het gebied van programmamanagement of manager/directeur Bedrijfsvoering, Operations en Services.

Opleiding van lijn- en stafmanagers in verbindend leiding geven aan projecten

  • Wellicht laat u (onderdelen van) een programma aansturen door beleidsadviseurs of teamleiders met nog beperkte project- en verandermanagementervaring. Dan kunnen een praktijkgericht maatwerk-opleidingsprogramma of personal coaching ondersteuning bieden. Download de brochure Verbindend leiding geven aan projecten Verbindend leiding geven aan projecten

Ontwikkel- en prestatiecoaching

Aanpak

ReflActive interim management onderscheidt zich door een verbindende aanpak waarbij jarenlange ervaring in verandermanagement in de lijn (operations, services, bedrijfsvoering) wordt aangevuld met programmamanagement ervaring en coachskills.

Aandacht voor instrumentele én vooral gedragsaspecten van een transitie of programma
Er is aandacht voor zowel de harde (resultaten, doelen, proces, structuur) als zachte aspecten (cultuur, groepsdynamiek, HRM) van de transitie. Het doel is dat uw verandertraject draagvlak krijgt en medewerkers eigenaarschap ontwikkelen en leren hoe ze zelf de dienstverlening kunnen verbeteren. Leidinggevenden worden gecoacht zodat ze zich ontwikkelen in hun (nieuwe) rol zodat de interim-manager zichzelf overbodig maakt.

Masterclass Verbindend leidinggeven aan projecten
Veel veranderingen worden projectmatig aangepakt en staan onder tijdsdruk. De nadruk hierbij ligt dikwijls op de economische en/of technische aspecten. Er is vaak minder aandacht voor wat een verandering betekent voor de manier van samenwerken in een team en voor de medewerkers. Het gevolg is dat de organisatie al snel na de projectafronding terugvalt in de bekende vicieuze cirkel van gedrag; de oude manier van doen. De menselijke en organisatorische aspecten hebben onvoldoende aandacht gekregen, terwijl juist die in grote mate het draagvlak vormen voor de verandering en daarmee voor het duurzame resultaat van een veranderingsproces. Download hierboven de brochure.

Contact