Erika Schrik, eigenaar en oprichter

Ik kijk graag naar organisaties als geheel, als ‘systeem’, omdat alle onderdelen met elkaar samenhangen en elkaar continu beïnvloeden. 

Organisaties kunnen optimaal presteren als er samenhang is tussen strategie, gedrag en structuur in alle lagen: het bestaansrecht en de koers zijn helder, medewerkers ervaren het werk als betekenisvol en kunnen hun talent inzetten. Ze krijgen richting en kunnen hun expertise toe passen naar eigen inzichten. De taakuitvoering voegt voelbaar en aantoonbaar waarde toe voor de klant en de organisatie. 

Mijn passie

Energie krijg ik van beweging en ontwikkeling; het in beweging krijgen van mensen zodat ze met nieuwe (zelf) inzichten vanuit bevlogenheid en inzet complexe veranderingen helpen realiseren en zo uitstekende resultaten behalen! Privé hou ik van het ontdekken en leren van nieuwe dingen, ontmoetingen, de seizoenen, buitenlucht , bewegen voor een frisse geest!

Mijn ervaring

Mijn aanpak is gebaseerd op 19 jaar praktijkervaring in het aansturen van transities, reorganisatie en organisatieverandering als senior manager en program director in de financiële en zakelijke dienstverlening. Ik kan uit ervaring zeggen dat het met medewerkers doorleven van wat de bedoeling is en hoe ze zelf betekenisvol kunnen zijn, maakt dat er beweging ontstaat vanuit willen in plaats van moeten. Energie om prestaties te optimaliseren met plezier in het werk! Mijn praktijkervaring wordt ondersteund met een universitaire opleiding Rechten en Economie, verandermanagementopleidingen, Lean Six Sigma (Blackbelt), Agile Scrum, NLP en coaching-opleidingen.

Mijn stijl

Door analyse en observatie ben ik snel in staat complexiteit te doorgronden en kan ik goed schakelen tussen verschillende niveaus en tussen mens- en taak.  Ik heb een sterk gevoel voor individuele talenten, groepsdynamiek en wat er dieper leeft aan oorzaken bij knelpunten (onderstroom). Daarbij ben ik gericht op het doorbreken van  belemmerende patronen. Over mij wordt gezegd dat ik mensen aan het denken zet over hun kwaliteiten en ze in beweging krijg om die talenten in te zetten. Ik ben authentiek, resultaatgericht en communicatief. Bouw bruggen tussen mensen en afdelingen in de samenwerking, cultuur maar ook in structuur. Mijn stijl is ontwikkelingsgericht, energiek en persoonlijk. U hoort mij prikkelende vragen stellen, spiegelen, confronterend en nieuwsgierig zijn… en is dat laatste niet de bron van verandering?

Voor meer informatie, kijk ook op LinkedIn
ReflActive werkt samen met diverse gespecialiseerde partners